Volledig afgescheurde hamstringpezen


Het komt voor dat dat een hamstringblessure zich niet beperkt tot een ‘spierscheurtje’, maar dat één of meer hamstringpezen volledig afscheuren van het zitbot. Dit kan ontstaan in een situatie wanneer er veel rek op de hamstrings komt of er met veel kracht aan de hamstrings wordt getrokken. Een voorbeeld van zo’n situatie is uitglijden en in een spagaat belanden. Vaak hoort u hierbij een knap in het bovenbeen en resulteert het in een forse bloeduitstorting na een aantal dagen.

Waarom het Amsterdam UMC

Het Amsterdam UMC, locatie AMC, is een expertisecentrum in het behandelen van hamstringavulsies. Zowel met conservatief als operatief behandelen hebben wij ruime ervaring. Samen met uw wensen en de ernst van de blessure wordt besloten om een conservatief of een operatief traject te starten.

Wat is extra binnen het onderzoek

Omdat het een zeldzame blessure is, is er weinig literatuur beschikbaar over wat betreft de snelheid van revalideren, terugkeer in sport op oude niveau en mate van functionaliteit. Het onderzoek gaat via de reguliere zorg, en wijkt niet af van de standaardbehandeling. Als toevoeging wordt voor het onderzoek een aantal vragenlijsten afgenomen en worden een aantal krachtmetingen gedaan tijdens de reguliere bezoekmomenten op het Amsterdam UMC, locatie AMC.

Hoe aan te melden

Hoe aan te melden U kunt de onderzoeker voor deze studie mailen met het verzoek om u in te plannen voor een afspraak (Kenny Lauf, k.lauf@amsterdamumc.nl). U wordt dan zo snel mogelijk ingepland voor een afspraak bij de afdeling Orthopedie of Sportgeneeskunde in het AMC.